2012 - dobrý ročník pro družstva či nikoliv? Bilancování a úvahy!

30.11.2012 00:00

V minulých týdnech se veselilo a připíjelo do syta, dnes nastala ta správná chvíle na úvahy a bilancování uplynulého roku, lépe uplynulé OB sezóny, či ještě lépe, uplynulého šampionátu družstev. Tak tedy, pojďme s chutí do toho!.....Nevím, čím začít. Koneckonců nevím ani, čím bych to uzavřela. Ale nechci vás o těch několik slov připravit, proto vám přece jen pár řádků nabízím. Leč, aby byly řádky také trochu zábavné, jsou napsány v hádankách.

 

Na MČR družstev v orientačním běhu dosáhla v roce 2012 na bronzovou medaili hned 2 družstva z turnovského oddílu, a to v dorostenecké a veteránské kategorii. Znáte finišmany těchto družstev? V případě dorostenců je to hostující bratr naší členky, v případě veteránů pak nestárnoucí vypravěč nekončících příběhů severských dálek.

 

Dle dosažitelných statistik slavilo v ČR dne 7.10.2012 svůj svátek přesně 954 žen. O oblíbenosti jména svědčí i fakt, že jeden z nás (myšleno v rámci oddílu, nikoliv z říše lidí) po něm pojmenoval svůj osobní vůz. Jen už nevím, zda-li se tahle dvoustopá holka MČR družstev také účastnila.

 

Dospělí měli v první desítce hned dvě družstva – jedno na stříbrné pozici, to druhé na x (iks) místě. Napovím vám, že přesně tolik členů měl Klabzubův fotbalový tým mínus 2.

 

Náš oddíl v loňském roce postavil na start rekordní počet dospělých družstev. Kolik „dospělých“ členů celkem běželo? y = součin počtu družstev s počtem členů v družstvu. (na věk členů neberte ohled)

 

Přesně v okamžik, kdy v blízkosti Země prolétal Asteroid o velikosti 50km, ve vzdálenosti 256 500km od zemského povrchu, protl finishmen dospělého áčka Olaf cílovou pásku na stříbrné pozici. Předpokládám, že velmi dobře víte, jakého velkého úspěchu na uplynulém MS dosáhl, ale přesto, z jakého kovu byla jeho medaile ze světových štafet?

 

To těžší máme za sebou. Odpovědi lehce dosadíme a máme tajenku.

 

A Tak zvané 3P (Prv... Pís.... Pří.....)

B Kolik je počet písmen jména, tolikáté je písmeno od A (bez Ď)

C Když za x (iks) dosadíme umístění, dostaneme žádoucí x + 10 – 1 – (x – 2) – x

D Když y (ypsilon) vydělíme s počtem všech turnovských družstev na MČR, dostaneme z (zet). Celkový počet družstev na MČR je stejný, jako je počet členů v dospělém družstvu. Od z (zet) odečteme dvojku, vynásobéme dvěma a odečteme čtyři.

E Když je někdo …............., tak je kolikátý?

F Sem dosaďte pouze poslední číslici letošního letopočtu.

 

 

                     

 

Kontakt

Miška Omová

miska.omova@seznam.cz

+420 774 580 464

Vyhledávání

Miška Omová © 2013 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba www stránek zdarmaWebnode